LCHF-polarbröd

Polarbröd enl Optimal Ernæring

Receptet kommer från Lavkarboforumet  och här är min översättning från norska. Kom ihåg att den norska cottage cheesen är torrare än den svenska och 1 burk norsk innehåller 250 gr. Anpassa mängden efter det.

OE "Polarbröd"  / OE Pitabröd   - 1 karb/styck

- 1/2 burk Keso (låt den rinna av)
- 1,5- 2,0 dl riven ost
- 3 stk ägg
- Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det ordengligt styvt.

Mosa keson och äggulorna tillsammans med en stavmixer eller med en sked. Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vit pepper, pizzakrydder mv. etter smak. Vänd så forsiktigt in de vispade äggvitan. Du kan också ha i tex finskuren skinka eller finskuren, stekt bacon i röran om du vill.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut röran med en sked. Jag brukar ha på lite mer pizzakrydda när jag lagt ut smeten på plåten - mest för utseendets skull. Det blir ca 8-10 stycken OE Polarbröd beroende på hur stora du vill ha dem. Kom ihåg att de flyter ut under gräddning. Grädda på ca 175°C i ca 20 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

Smakar gott med korv, ost, skinka og majonäs mv.

Dessa OE Polarbröd passar också utmärkt att använda som minipizza. Ha då bara på lite pizzasås med lite kolhydrater i, kött, skinka, svamp etc toppat med ost och pizzakryddor. Mycket gott!!

Har du på ost og skinka eller har gjort minipizza smakar det extra bra om du värmer upp de i mikron. Och en sak till - dessa kan också användas som korvbröd. Det är bara att ha på det du önskar. Räksallad med majonäs innehåller inte många kolhydrater...

Jo - och de går att frysa....

OE står för "Optimal Ernæring"  som är ett kosthold basert på Jan Kwasniewski og Wolfgang Lutz anbefallningar. Boken "Bedre uten brød" er skrevet av Wolfgang Lutz. (Finns tyvärr inte på svenska men är på rea på norska bokrean just nu..)


Kommentarer
Postat av: Margot

Låter gott måste testas, jag har den där smörstekt, gi-noll och doktor dahlqvist senaste kokbok så nog har jag recept allt men ibland är det lite klurigt ändå men vi kämpar på.

2009-02-07 @ 09:14:40
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0