Det flyter på för min son *stolt mor*

Mitt hjärta har fått jobb på hm-lagret via Manpower och har fått jobba rätt mycket. Han trivs bra men är lite ovan med stålhätteskorna han är tvungen att ha på sig.Han har nu varit där i 2 veckor och nästa vecka har de frågat han om han vill ha ett monteringsjobb. Tror inte det var på hm lagret utan nån annanstans manpower rekryterat han. Han tackar JA till all jobb de erbjuder han. Igår när han var på lagret så gick han till sitt skåp på lunchen för att kolla sin mobil om han fått sms eller om någon ringt. (De får inte ha sina mobiler på sig när de jobbar) och av gammal vana så lägger han mobilen i fickan istället för skåpet! Han jobbar på och känner sen att det vibrerar i fickan och funderar på om han törs ta upp mobilen och svara. Nyfikenheten tar över och han fiskar upp mobilen och svarar, då är det en  man från en bank här i stan som undrar om Toni kan komma på en intervju nästa vecka. Toni har som jag tidigare skrivit ansökt om praktikjobb i 3 mån/heltid på en bank. De skulle höra av sig till han i slutet på februari men det var aldrig nån som hörde av sig och vi tänkte att han fick det då inte. Nu ska han på intervju nästa vecka och då får vi hålla tummarna för han. Toni är jätteglad! Jag är som vanligt en mycket stolt mor :) <3

ToastMaster/Madame

Toastmaster
ToastmasterEn bra toastmaster är guld värd. Hon/han har talets gåva och styr bröllopsfesten.


Att vara toastmaster/madame är en av de viktigaste uppgifterna på ett bröllop. Det är viktigt att man i god tid hittar en person som passar för uppdraget, för helst ska hans/hennes namn och kontaktuppgifter finnas med på inbjudan. Anledningen till detta är att de som vill hålla tal under middagen, ska kunna anmäla sig i tid och underlätta planeringen för toastmastern/madamen.

En god idé kan vara att ha både en toastmaster och toastmadame som ansvariga för bröllopsfesten. Kanske kan något par bland brudparets närmaste vänner ta på sig ansvaret.

Det är värdfolket som utser en toastmaster/madame, naturligtvis i samråd med det blivande brudparet. Att bli utsedd till toastmaster/madame är ett hedersuppdrag. Det hindrar dock inte att man kan tacka nej, om man känner att tiden inte kommer att räcka till för alla förberedelser. Toastmasterns/madamens huvudsakliga uppgift är att fördela tal, sång, spex, telegramläsning och skålar under bröllopsfesten.

En toastmaster/madame väljs efter sina personliga egenskaper. Han/hon är en glad person som har talets gåva, är stresstålig och en mycket duktig administratör.

Goda råd till en blivande toastmaster/madame:

  • ta reda på vad värdparet förväntar sig av dig
  • planera i god tid
  • delegera arbetsuppgifter
  • gör en lista över alla bröllopsgästers namn och telefonnummer
  • försök ta reda på så mycket som möjligt om brudparet och gästerna
  • gör en lista över alla talare, spexare, sångare etc samt notera hur långa framträdandena förväntas bli , typ av innehåll etc.
  • kontakta serveringspersonalen så ni kan planera in framträdandena
  • inspektera festlokalen, kanske kommer det att behövas mikrofon
  • se till bli placerad så du har en bra överblick över lokalen

Enligt tradition framförs talen enligt följande ordning:

  • Brudskål
  • Välkomsttal (värden)
  • Brudens far (eller närmaste släkting)
  • Brudgummens far (eller närmaste släkting)
  • Prästen
  • Äldre släktingar
  • Syskon
  • Tärna, marskalk, best man
  • Släkt såsom kusiner, föräldrars syskon
  • Chef
  • Arbetskamrater eller liknande
  • Telegram
  • Tacktal (värdinnnans bordskavaljer)

Relaterad info

Inköpsguide > Festen > Bröllop

Ledig i 4 dagar!! Toast Master/Madame

Vad ska man då hitta på? Först och främst bara koppla av och känna riktigt att man är ledig, det är ganska viktigt för mig! Jag menar bara strosa omkring och bara vara. Koppla bort jobb och dyl. Jag kommer visserligen ta fram snabeldraken men jag har hela dagen på mig att dammsuga! NO Stress! På em kommer Marie hit efter hon slutat sitt jobb och vi ska fika och prata lite siit ;-) Alltid lika trevligt! Ikväll kanske jag åker och spelar lite wii, ja vi får se! Skulle på tjejmiddag ikväll men värdinnan blev magsjuk så det får vi skjuta upp.Nästa onsdag är det dags för fika på stan med våra 2 av 3 arbetskamrater som börjat på Tema Yngre! Kuul!! Vi ska försöka träffas och fika ca 1ggn/mån :). Min systers son Aleks har fyllt 1 år och han skall firas på fredag. På fredag fyller även Janne år och han var här i måndags och bad om ursäkt för sitt dåliga beteende, vilket var mycket schysst gjort av han. Vi är vänner förmodligen nu och det är han som vill spela wii, ja vi får se! I måndags em när han kom så hade jag Hanna och Kari och Sussie här hos mig så vi stog i farstun och pratade hehe men iaf han KOM och det betyder mycket för mig eftersom jag fatta nada när jag fick dump smset!

Vi är 3 tjejer som ska hjälpa Hanna och Kari med bröllopet (bröllopsfixare)! Det ska bli så himla kul och jag har blivit vald att bli ToastMaster fast då Madame. Alla som blir bjudna på brölloppet skall vända sig till mig om de vill hålla tal eller göra nåt annat för brudparet på deras stora dag! Mitt namn och emailadress + nr kommer att stå med på inbjudningskorten! Det ska bli en stor ära att få vara med och se till att bröllopsfesten flyter på som Hanna och Kari vill! Jag ska även vara en av Tärnorna och det ska bli fantastiskt roligt! Har aldrig varit tärna förut och kommer förmodligen aldrig gifta mig så detta kommer att bli ett äventyr för mig med :) Mycket skoj! Lägger in lite om vad en ToastMaster/Madame gör :) Kram och var rädda om er <3

Singel

Ja så är det nu och det var kke lika bra det! Janne skicka ett sms i måndags eftermiddag om att han tycker att vi inte ska ses mer, tyvärr och att jag skulle ha det bra! VA?? På förmiddan så messa han som vanligt och tyckte det var synd att jag jobba till 21. Vad hände efter det? jag ringde upp han men han svara inte, messa tillbaka men inget svar, BORTA! Fattar inget.. varför gör man så? Jag tycker det är så jävla fegt! varför är det så svårt att vara rak och ärlig? Är de rädda för att såra? Alla är väl glada över att få veta hur det ligger till egentligen och då får man ett val att välja om man vill ha det så eller ej!! Varför är det så jävla svårt? Om man nu är så rädd för att prata med mig varför inte skicka ett sms och tala om hur det ligger till istället för att dra??!! jag blir så trött på de senaste killarna jag träffat, de  har alla varit rädda för att stå för sanningen, en betedde sig så ILLA mot mig så jag var tvungen att göra slut med han för att jag orkade inte ta emot all skit som HAN mådde dåligt över, han hade inte förmågan att göra slut med mig utan jag var tvungen att dra mig ur.... en annan ljög mig rätt upp i ansiktet, han har bett om ursäkt.. månader försent men ändå. och Janne bara borta?? de har alla sagt att jag är en underbar tjej, världens snällaste och goaste med hjärtat på det rätta stället! VARFÖR väljer man att göra en sån människa illa? Förtjänar inte en underbar människa respekt och ärlighet??

RSS 2.0