Mitt hjärta var med i tidningen Folket idag :)

UNGA FÖRETAGARE. Från UF Byggtjänst kom byggansvarig Mathias Hansen, ekonomiansvarig Joel Misiak och Antonio Soriano samt Elisabeth Nordling, som båda är marknadsförare.

Foto: Joakim Serrander


KALLA DRYCKER. Paulina Hellström och Anna Johnsson med sina vattenflaskor.
Under pågående läsår bedriver totalt 21 UF-företag verksamhet på Rekarnegymnasiet. Eleverna kommer från olika program; Samhällsvetenskapsprogrammet, Handelsprogrammet, Fordonsprogrammet och IT-programmet.
Företaget UF Byggtjänst utför olika typer av mindre byggjobb och är ett samarbete mellan Samhällsprogrammet och Byggprogrammet. Genom sitt samarbete används de bästa färdigheterna hos varje elev. Två byggelever utför byggjobben och samhällsvetenskapseleverna sköter det administrativa.
- Vi har alldeles nyss fått ett nytt jobb inbokat, vi ska lägga klinkers i ett badrum, berättade de handlingskraftiga ungdomarna från UF Byggtjänst.
Två andra driftiga entreprenörer var Paulina Hellström och Anna Johnsson som startat företaget Aqua Cool UF.
Deras företag erbjuder en vattenflaska med kylstav som gör att drycken håller sig kall längre.
- Vi har fått bra respons och har sålt många vattenflaskor. Vi fick nyss beställa hem ett nytt lass för att det gamla tog slut. Vi säljer flaskorna på skolan, vår hemsida och vi kommer att gå till olika träningsställen för att höra om de är intresserade av produkten, berättade företagets vd och ekonomichef Paulina Hellström.
Säljtillfället i Tuna Park var ett bra tillfälle för företagen att träna inför den regionala UF-mässan för Sörmland, som äger rum i Munktellarenan 5 mars.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0