Så har han varit med i tidningen igen min lilla linslus ;-) Toni :)

UF-mässan lockade unga entreprenörer
.
2009-03-06
.
Eskilstuna. Igår hölls den årliga UF-mässan i Munktellarenans lokaler. Gymnasieungdomar från fem sörmländska städer marknadsförde sina företag och fick dem bedömda av en jury. UF Byggtjänst från Rekarnegymnasiet fick chansen att bli Sveriges bästa UF-företag.
- Det känns skönt, säger Antonio Soriano.


 





Från vänster: Elisabeth Nordling, Hanna Gadd, Mathias Hansen, Pontus Malmsten, Antonio Soriano och Joel Misiak.
Foto: Therese Andersson


Mässan invigdes på Lokomotivet med Henrik Olsson som konferencier. Lokalen var fullsatt av 600 tävlande ungdomar från Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Strängnäs och Flen. Flera lyckliga företagare fick ta emot priser för sitt arbete.
Elva jurygrupper med personer från näringslivet bedömde de 170 deltagande företagen i ett antal olika kategorier. Eskilstunaelever lyckades kamma hem förstapriserna för Bästa affärsplan, Bästa logotyp och Bästa webbsida.

Balkonggolv
UF Byggtjänst startades av fyra ekonomielever på Rekarnegymnasiet.
Ursprungsidén var att göra balkonggolv, men projektet utvecklades så småningom till ett företag som erbjuder fler byggtjänster än så.
Två ungdomar från byggprogrammet slöt sig till ekonomieleverna och tillsammans bildade Antonio Soriano, Joel Misiak, Hanna Gadd, Pontus Malmsten, Elisabeth Nordling och Mathias Hansen ett framgångsrikt företag. Nu är de nominerade i kategorin Sveriges bästa UF-företag.
- Det känns skönt, lite chockande och overkligt, men såklart väldigt roligt, säger Antonio.
Han berättar att projektet är utvecklande och roligt, eftersom flera personer medverkar och alla har olika kompetens. De kompletterar varandra. Sammanhållningen är bra trots att de är olika.

Ingen fortsättning
Men Antonio tror inte att företaget kommer att fortsätta efter gymnasiet.
- Byggarna måste ju plugga på högskolan för att få sin licens, så vi kommer nog inte att fortsätta, tyvärr. Men skulle vi återförenas, så tror jag absolut att vi kommer ta upp det här igen.
Sent i går kom så resultatet i den mest prestigefyllda kategorin, årets främsta UF-företag.
Det blev Happy Face UF från John Bauergymnasiet som vann.
Företaget erbjuder marknadsaktiviteter till företag vars målgrupp är barn och barnfamiljer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0